Att lyckas på arbetsmarknaden

Det är inte alltid vare sig lätt eller kul att söka jobb men det finns saker att tänka på som gör att det blir lättare och hur en faktiskt får större chans till att nå det jobb som man vill ha. I dag skriver vi om detta samt om hur man kan göra när man startar en egen e-handel, som alltid är ett alternativ när man hellre vill vara sin egen lyckas smed och chef.

Affärsman och -kvinna teckningI Dagens Industri kan vi läsa om hur många ofta gör massor av små misstag när de söker jobb, som gör att man inte får de jobb man verkligen vill ha och dessutom kanske är mest lämpad för.

Det handlar om att:

  • Man saknar strategi och inte riktar in sig på de specifika antal arbetsgivare som man faktiskt är intresserad av, utan skriver sitt cv jättegenerellt
  • Skräddarsy i stället ditt cv efter annonsen du sett och är intresserad av
  • Gör ditt personliga brev riktat mot en specifik arbetsgivare och håll det kort och personligt
  • CV är ofta för långa, en luftig A4 är tumregeln att följa
  • Beskriv vad du lyckats åstadkomma på tidigare jobb inte bara ansvarsområde
  • Tänk på hur du utformat din Facebook och LinkedIn

En ljusnande framtid är vår

Samtidigt kan vi läsa om hur det visar sig ha blivit en ljusare arbetsmarknad för unga i Sverige, enligt siffror från Arbetsförmedlingen. I Svenska Dagbladet kan vi läsa om hur ungdomsarbetslösheten går neråt och på ett år har det förändrats ganska drastiskt, vilket betyder att arbetsmarknaden fortsätter att utvecklas i positiv riktning något som återspeglas genom stigande sysselsättning och just minskande arbetslöshet. Totalt var 360 000 personer inskrivna som arbetslösa på förmedlingen i slutet av april detta år, det betyder att det är hela 5 000 färre än samma månad förra året. Bäst går det för unga kvinnor.

Sedan kan man alltid starta en egen e-handel också, för att ta kontroll över sin karriär och förverkliga en dröm. När man startar handel på nätet och denna kanske blivit större, kan det bli nödvändigt att faktiskt införskaffa tekniska hjälpmedel, som till exempel http://www.applog.se/streckkodslasare-scanner.html samt lagerlokal och certifierat faktureringssystem. På Verksamt kan man få mer idéer och vägledning kring hur man startar ett eget företag.