Därför ska du planera konferensen noggrant

En konferens ska ge alla något och för att lyckas med en konferens gäller det helt enkelt att planera och förberedda allt noggrant. Varva produktiva möten med härliga och roliga aktiviteter för att motivera deltagarna. Om deltagarna är på gott humör kommer stämningen att bli god.

Det är lite av en konst att lyckas med konferensen. Grunden till att en konferens blir framgångsrik är att planera allt ordentligt och i god tid innan. Det är mycket som är avhängt på detaljerna och det är viktigt att hitta en bra balans mellan möten och trevligheter. För att alla deltagare ska kunna fokusera på konferensen är det en bra idé att resa iväg från det egna kontoret. Ett tips är https://elite.se/sv/hotell/goteborg/hotell-i-goteborg-med-pool/ som kan erbjuda lokaler för produktiva möten men även avslappnande aktiviteter som exempelvis pool och bastu. Tillsammans kan hela gänget samlas på kvällen och äta en trevlig middag på hotellet.

Låt deltagarna ha kul

När konferensen förläggs på en annan plats än det egna kontoret är chansen större att deltagarna verkligen kan fokusera på konferensen men samtidigt få en paus ifrån vardagen och känna att det är något speciellt med händelsen. Att resa bort även om det är med jobbet kan vara en boost för många. När du planerar in tid mellan mötena på konferensen som är roliga kommer det med största sannolikhet att ge positiva effekter för gruppen som åker iväg. Förutom en aktivitet är det en god idé att ge deltagarna fri tid mellan sista mötet och middagen för att kunna ge dem chans att koppla av i en pool. Då kommer de med ny energi till middagen och alla kan få en trevlig middag med härliga samtal.

Ha ett luftigt schema

När du ska planera en konferens är en nyckel att ha ett luftigt schema. Det är ingen jättebra idé att försöka klämma in många olika saker under en kort tid. Om schemat blir för fullspäckat är risken stor att deltagarna blir stressade, vilket inte är gynnsamt för en konferens. Varva arbetspassen med pauser och fikastunder. Mottot “less is more” är bra att följa när det gäller konferenser.