Så bokför du affärshändelser lättare

Alla som driver företag måste bokföra affärshändelserna som sker. Det är när du löpande håller ordning på affärshändelserna som du bokför. För att göra den processen enklare är det en bra idé att utnyttja det moderna lösningarna som finns idag. Använd ett bra bokföringsprogram som hjälper dig att hålla koll och ordning.

Det är alltid du som äger företaget som är ansvarig för att en bokföring upprättas och att den är korrekt. Även om du överlåter ekonomin till någon annan är du fortfarande ytterst ansvarig. Om du är egenföretagare och vill förenkla bokföringen ska du kolla in https://inbooks.se/det-har-ingar/ som har allt du behöver och lite till. Till det smarta bokföringsprogrammet finns en app som du enkelt kan använda för att kunna redovisa ekonomiska händelser även om du inte är på kontoret. Programmet gör det även möjligt att ha alla viktiga dokument samlade på ett och samma ställe.

“Detta ansvar kan du aldrig lämna ifrån dig.” Läs mer här

Viktigt att följa reglerna kring bokföring

När du har ett enkelt bokföringsprogram kommer allt som har med bokföring att bli enkelt och till och med trevligt. När du dessutom har en app kommer inga kvitton eller affärshändelse att glömmas bort. Det bästa av allt är att när du har skött bokföringen under året är det enkelt att göra ett bokslut. Du kommer att spara enormt mycket tid på att ha koll på bokföringen under året. Det är viktigt att du sköter bokföringen ordentligt eftersom det är lagstadgat och ett brott om du inte följer reglerna.