Fler chefer googlar jobbansökare

När det digitala växer allt mer finns det många spår av oss online. Detta är något som allt fler arbetsgivare använder genom att sålla bort de personer de inte vill gå vidare med. 

173721-help-me-keyboardVi har tidigare skrivit om allt fler väljer att hålla kortare arbetsintervjuer och att man efter bara några minuter kan veta om det är en person man som arbetsgivare vill gå vidare med. Men, det handlar inte bara att som arbetssökande lyckas med en eller två bra intervjuer utan det gäller också att visa upp sig på ett snyggt och respektabelt sätt online. Det blir alltså allt viktigare med vad man ger för bild av sig online. På Computersweden går det att ta del av en artikel som tar upp just detta. Allt fler chefer anser att det räcker med några googlingar för att kunna får bort de personer med dåligt beteende eller rasistiska tendenser.

“Vanligast är att söka på Google, medan det är sällsyntare på att gå in på användarnas konton på sociala medier som Twitter och Facebook, visar undersökningen. Enkäten genomfördes i fjol av Cint Sverige med Centric som uppdragsgivare.”

51 % av cheferna använder Google

I undersökningen som gjordes på 604 chefer fick de fram att hela 51 % använder Google och googlar för att få fram information om personerna, både på gott och ont. Många ser fler kvalifikationer, men man kan även få se saker som man som arbetssökare kanske inte vill att en potentiell chef ska få se. Så, det är viktigt att tänka på vad man visar upp.