Marknadsföring med nyckelband

Nyckelband är ett enkelt sätt att marknadsföra ett företag eller annan verksamhet. Det betyder inte att man måste trycka företagets logga på dem, och dela ut dem på mässor. Det skadar ju naturligtvis inte heller om man gör det.

Zlatan har startat ett företag, det kan ni läsa mer om i en annan text på den här sajten. Men hur marknadsför de sig? Även om det är få företag som kan skryta med en så känd företrädare som man har om herr Ibrahimovic sitter i ledningsgruppen, så är det aldrig fel med profilartiklar.

Mässmaterial och nyckelbandEn mångsidig profilartikel är nyckelband, som finns att beställa på https://www.axonprofil.se/massa/nyckelband. Nyckelband kan användas inte bara till extern marknadsföring, utan även när personalen ska marknadsföra den egna verksamheten. Och man behöver inte välja att trycka företagets namn och logo på bandet. På Vanda, flygplatsen i Helsingfors, har de som arbetar i kundservice på jul tomteluvor och nyckelband med texten ”We love Christmas”, skriver YLE.

Organisationen Världens barn tryckte upp ett speciellt nyckelband till sitt 20-årsjubileum, berättar Vetlandaposten. Dessa nyckelband sålde man för att få in pengar till organisationen, som arbetar för att hjälpa utsatta barn i hela världen.

Det kan också finnas anledning att inte dela ut hur många nyckelband som helst, eller åtminstone att skilja på de nyckelband som personalen använder, och de som delas ut på mässor. Anledningen till detta är att bedragare ibland använder nyckelband, i kombination med falska id-kort, för att ta sig in hemma hos folk. Det kan handla om att utge sig för att vara från hemtjänsten eller ett energibolag. Det sistnämnda har exempelvis skett i Kalmar.

Eller välj en helt annan profilprodukt

Man behöver ju naturligtvis inte välja nyckelband som profilprodukter. Det finns mycket annat att välja på, som kanske ligger mer i linje med den ena verksamheten. Några exempel på vad detta kan vara är:

  • Bluetooth-högtalare
  • Hörlurar
  • Aktivitetsarmband
  • Första hjälpen-väskor
  • Muggar i olika material
  • Tumstockar
  • Sedelklämmor

Vilken av dessa som passar bäst för ditt företag vet du nog bäst själv. Och vilken tror du att Zlatan skulle välja för att marknadsföra sitt företag?