Ett luftigt, modernt kontor

Vad finns det att tänka på när du ska inreda ett kontor? Hur ser ut speglar hur ni som företag vill synas och vad för personer ni vill ska jobba där. Därför är det också väldigt viktigt.

kontor Ett modernt kontor är ofta stort och luftigt, personligt och välkomnande till både medarbetare och kunder. Med Furnitgroup Kontorsmöbler finns allt du behöver för att skapa ett riktigt trivsamt kontor när det kommer till möblemang, perfekt för både fokus, möten och kreativt arbete. Givetvis finns även tänket om ergonomi i designen, så att personer inte ska få ont i rygg, händer eller nacke när de sitter och jobbar i långa timmar.

  • När det kommer till ergonomi bör alla på ett kontor tänka på:
  • Att variera arbetsställning ofta, inte sitta nedböjd över laptopen hela dagen.
  • Gå upp och röra på sig under dagen, fram till kopiatorn, gå runt huset ett varv eller bara ställa sig upp och göra lite rörelser.
  • Ställa in stolen så att du når ner med fötterna i golvet så att dessa och låren får stöd.

Vårdguiden 1177 går det att få massor med bra råd och tips på hur du minskar risken för arbets- och förslitningsskador.

Ett trivsamt kontor

För att kunna inreda ett kontor på ett bra sätt behövs ofta en redig dos inspiration. I en artikel i Café går det att se prylar som passar det lyxiga, bohemiska men framförallt trevliga kontoret. Det är allt från roliga lampor i fräck design, pallar i starka färger, bra högtalare där skön musik kan strömma ut under arbetsdagen, mattor som dämpar ljud och får in färg i rummen, bekväma och snygga loungestolar i tidlös design och mycket mer. Dessutom behöver du tänka på att ljuddämpa kontoret så mycket som möjligt, särskilt om det är ett öppet kontorslandskap. Det kan du göra med dessa prylar:

  • Textilier. Mattor, soffor med kuddar, gardiner och dukar.
  • Ljuddämpare och ljudabsorbenter. På väggar, tak, under mattor och mellan skrivbord.
  • Tavlor. Det gör inte bara kontoret mer personligt och trevligt, det dämpar även ljud och minskar på ekot.

Mer om hur du ljuddämpar på bästa sätt för en tystare skönare vardag kan du läsa om på Göteborgs-Posten.