Hitta konsultuppdragen

Att arbeta som konsult innebär att leta efter nya uppdrag, framför allt om man frilansar. En ny digital tjänst gör det enklare att hitta nya uppdrag.

Det finns en stor efterfrågan på konsulter inom många olika delar av samhället. Men det kan vara svårt för uppdragsgivarna och konsulterna att hitta varandra. Det beror till stor del på att affärerna görs på personliga relationer, trots den stora marknad som finns.

Handeln med begagnade prylar har ökat stort i Sverige, och det är till stor del internets förtjänst. Sajter som Blocket och Tradera har gjort att det är lättare än någonsin att sälja nästan vad som helst. Nu finns en liknande tjänst för konsulter.

Resrc är en tjänst som beskrivs som ett Blocket för konsulttjänster, och som gör det möjligt för enmansbolag att konkurrera med stora konsultbolag. Uppdrag kan annonseras ut på Resrc på samma sätt som prylar annonseras ut på köp- och säljsajter. Redan idag förmedlas mellan 1000 och 2000 uppdrag i månaden. Enligt grundarna är medelvärdet på uppdragen som förmedlas en miljon kronor. I sin uppstartsfas konkurrerar kanske Resrc med konsultmäklare, men tanken är att tjänsten på sikt ska utvecklas till en plattform som är lika användbar för mäklare som för konsulter och uppdragsgivare.

“På sikt vill vi bli ett slags Linkedin för konsultbranschen. Vi tar ingen del i själva affären, istället vill vi bygga en databas och en plattform som kan stötta hela sektorn, oavsett om man är en köpare, säljare eller mäklare”, säger Daniel Asvelius.

Resrc är gratis att använda i standardutförande, men man kan också betala 995 kronor i månaden, och få tillgång till alla lediga uppdrag. Precis som t.ex. Blocket finns Resrc också som app, till både Android och Iphone.