Söka jobb med video

En trend syns inom rekryteringsvärlden och det är att de arbetssökande spelar in videos för att visa upp sig själva för arbetsgivarna. Arbetsgivarna själva har också börjat skapa videos i hopp om att fler ska söka tjänsterna.

74071-camera-lens

I Dagens Nyheter kan man läsa att det blir allt mer populärt med videointervjuer och video-cv:n. Företag letar nämligen efter folk som har rätt personlighet och engagemang och detta är svårt att se i ett cv eller personligt brev. Det har på senaste tiden dykt upp flera olika tjänster där de arbetssökande kan spela in videoansökningar som sedan skickas till de företag som letar anställda. Detta är alltså det nya sättet att rekrytera och söka jobb på.

Spela in ett klipp

När man ska söka ett jobb kan det alltså vara värt att testa att skicka med en liten video på sig själv för att visa upp sin personlighet på ett bra sätt. Antingen kan man välja att göra det enkelt genom att filma sig själv med mobilen eller så satsar man fullt ut och anställer ett riktigt bra produktionsbolag som får göra videon åt en. Känner man sig extra vågad kan man faktiskt välja att rappa in sitt cv i kameran, som killen i den här artikeln gjorde. Detta ledde i alla fall till att han fick jobb.

Lockade sökande med musikvideo

Videos och klipp har även använts av företagen som ska rekrytera för att hitta nya anställda. I Svenska Dagbladet kan man läsa att ortopediska kliniken vid Norrlands universitetssjukhus gjorde en platsannons i form av en musikvideo.

”Resultatet? Från att inte ha fått in en enda ansökan har avdelningen rekryterat två sjuksköterskor med bud på fler.”