Delade kontor glödhett i Stockholm

Bland vattenmaskiner och kaffebryggare samlas allt fler stockholmare i det nya konceptet med co-workingkontor. Co-workingkontoret syftar till att företagen hyr in sig i gemensamma kontor. Den största fördelen, förutom centralt beläget kontor, är nätverkandet. Det gamla gråa kontoret med avskärmade platser verkar vara förbi, och ett nytt typ av landskap träder fram.

Intill en vattenmaskin händer mycket. Det har i alla fall många företag i Stockholm kommit på, och hyr nu in sig på så kallade co-workingkontor i Stockholm. Tanken går nämligen ut på att man ska kunna nätverka enklare, ses på avslappnade platser, ta en kaffe ihop eller luncha med folk fårn andra branscher. På så sätt, har många arbetsgivare kommit fram till, kan de få sin egen bransch att beträda ny terräng.

Mötesplatser för nätverkande

Man bör inte underskatta den sociala biten i människors innovativa inre liv. Det är vid de små mötesplatserna, vid kaffemaskinen och vattenbubblet, som nya tankar och idéer uppstår. Det är vid mötet med andra människor som de flesta av oss blir inspirerade och villiga att uppfinna och byta idéer med varandra.

Co-workingkontor kan du läsa om här eller i SVD.se. Konceptet är hämtat från USA och lockar nu många svenska arbetsgivare. Med snygga lokaler och många mötesplatser menar man att dessa delade kontor är en del av en ny typ av ekonomisk våg, den delade ekonomin, där tillväxten är gemensamt intresse och där branscherna delar idéer och information med varandra.

Den gamla grå schablonen av en arbetsplats som monoton och tyst är sedan länge förbi. Istället träder en ny arbetsform plats där vi utbyter idéer och skapar kreativitet gemensamt och över “branschgränserna”. Kanske blir fokus med business to business, även om det personliga varumärket också lyfts fram som en del i den ekonomiska rundgången.